Проектът "Живот на птиците" на ЧЕЗ с престижна номинация за европейски еко-награди

2193
Проектът "Живот на птиците" на ЧЕЗ с престижна номинация за европейски еко-награди
Снимка: ЧЕЗ

Проектът на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД за опазване живота на застрашени видове птици на територията на Западна България, „Живот за птиците“, е номиниран за престижните Европейски бизнес награди за околна среда в категория „Бизнес и биоразнообразие“. Чрез конкурса, който се провежда веднъж на две години, се отличават проекти на компании със значителен принос за устойчивото развитие и се популяризира успехът в еко-иновациите, както и добрите практики в опазването на околната среда, които допринасят за поддържане на конкурентоспособността на Европа. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на годината.

ЧЕЗ осигури стипендии на трима студенти, участвали в конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Трима студенти от Техническия университет спечелиха стипендии от ЧЕЗ в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славя...

Проектът „Живот за птиците“, чието пълно наименование е „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“, се реализира от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Целта е да се обезопасят въздушните електропроводи в зоните от Натура 2000 и да се осигури възможности за безопасно гнездене на редки и застрашени видове птици на територията на Западна България. Компанията ще инсталира 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове и ще монтира 900 платформи за повдигане на щъркелови гнезда. Ще бъде създаден и прототип за безопасен за птиците стълб, който ще бъде предоставен за ползване и от други оператори на електроразпределителни мрежи. До момента в рамките на проекта „ЧЕЗ Разпределение България“ АД обезопаси 414 щъркелови гнезда, 459 стълба и постави 138 маркиращи устройства.

Проектът е съфинансиран от програма Life на Европейския съюз. Той стартира през октомври 2017 г. и ще продължи до декември 2022 г. Изпълнението му е естествено продължение на дългосрочната политика на ЧЕЗ Разпределение България за опазване на биологичното разнообразие и защита живота на птиците. Повече подробности за проекта могат да бъдат намерени на сайта www.lifebirds.eu.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...