X
 
 

Проф. Ангел Димитров: Няма да определяме какъв е бил Гоце Делчев

2414 3
photo of Проф. Ангел Димитров: Няма да определяме какъв е бил Гоце Делчев
Снимка: Интернет
Утре предстои заседание, в което ще бъде обсъдена конкретно темата за Гоце Делчев, каза пред БНТ съпредседателят на Българо-македонската комисия проф. Ангел Димитров.

По думите му има сериозно разминаване в оценките, като надеждата е за сериозна крачка напред. Желанието на българската страна е Гоце Делчев да бъде разглеждан като обединяваща личност от общата история.

Семейство с две деца пострадаха при катастрофа край Гоце Делчев

Лек автомобил БМВ с английска регистрация излиза от пътя и се преобръща на него край село Лъжница, община Гоце Делчев, предаде БГНЕС. ...

От македонска страна проф. Драги Георгиев коментира, че има яснота около дискусионните въпроси за Гоце Делчев. През последните 3 месеца политици и общественици от двете страни изказаха позиции за Гоце Делчев. Имаме добра основа, от която можем да започнем да разговаряме.

Не е работа на комисията да утвърди идентичността на личността на Гоце Делчев, допълни проф. Георгиев.

Проф. Димитров каза, че няма да определят какъв е бил Гоце Делчев, при положение, че и той самият се е определил. В османските документи неговото име почти не се споменава, но пък се споменава характерът на организацията, в която Гоце Делчев работи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  И кой основава ВМОРО ? И какъв е оригиналния устав на тази организация ? И кой й осигурява въоръжаването и цялата логистика на нейната четническа организация ? И защо Гоце Делчев инспектира комитетите, както в Македония, така и в Одринска Тракия ? И от къде е родом Гоце Делев ? От Скопие ли ? А кой народ спасява живота на цялото население на родния му град Кукуш и му дава подслон ? И защо всички и виж още ›› звестни Кукушки родове и техните потомци в България се самоопределят като българи ?
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  За каква Средновековна история на настояшата географска област Македония има да разговарят сърбо-македонистките историчари ? За Византийската ли или за Българската ? Или за държавата на сръбския крал Душан, чиято майка и съпруга са българки ? И съществувала ли е "македонска" държавност и народност до 1945 г., за да си позволяват те да приписват посмъртно на дейците на българската организация ВМОРО виж още ›› "македонска" национална идентичност ? И ще допусне ли българското правителство един Титово-Коминтерновски социално-инженерингов продукт и неговите псевдоисторически интерпретации да бъдат е 21 век подмолно пробутвани и легализирани в демократичния ЕС ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  В македонските учебници и до ден днешен не обелват и дума за Дебърско-Охридското и за Тиквешкото въстания на македонските българи против сръбската окупация, за обезбългаряването на Вардарска Македония чрез масови убийства, терор и репресии. Това не е ли също част от тяхната история ? Или за тях е единствено меродавна "историята" на Титовите шумкари ?
  : 0 !