Проф.Чорбанов: Истерията в световен план надмина всичко очаквано

29459
Проф.Чорбанов: Истерията в световен план надмина всичко очаквано
Снимка: Личен архив/Facebook

Имунологът проф. Андрей Чорбанов навръх именния си ден призова да оставим паниката заради новия вариант на коронавируса и да се опитаме да живеем нормално. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Истерията в световен план и родните медии надминаха всичко очаквано. Прогнози, съвети, коментари – какво ли не се изля от устата на хора, които не би трябвало да коментират неща от сфера, която не разбират. Истина е проста – не знаем нищо за този серотип. Първите информации говорят, че заболяването никак не е по-тежко, по-скоро обратното.

Но другата истина е, че населения с различен генофонд прекарват ВСЯКО заболяване по различен начин. Затова и прогнозите освен паника и параноя друго не биха постигнали. Нито можем да спрем вируса на границата, нито да се скрием от него.

Защо българската ваксина срещу коронавируса може да е по-добра и какво да правим срещу КОВИД - говори проф. Андрей Чорбанов

"Програмата по разработването на българската ваксина срещу КОВИД (COVID-19) е напълно завършена и вече търсим инвеститор, който да нап...

И накрая да кажа за ваксинацията, която е всяка втора дума на всеки говорител по студиа и медии: ако това беше спасението, защо държави с по 90% и повече имунизирано население първи се затварят и правят всичко възможно да се ограничат пътуванията до техните летища? Дали пък администраторите в тези държави не знаят нещо, което аз зная от доста време? А да, вече започна да се говори за НОВИТЕ ваксини, които ще са за новия вирус.

Затова, драги читателю, опитай да продължиш да живееш нормално. Ти си разбрал, че всички мерки, които се предприеха до момента, не спряха вируса, просто го забавиха, за да продължи тази истерия вече почти две години. Нито маските, нито ограничаването на социалния контакт, нито затварянето, вечерните часове, спирането на редица публични мероприятия и заведения, камо ли пък ваксинирането и хапчетата досега спряха разпространението на този респираторен вирус. Ако се страхуваш за живота си или за здравето на близките си – то можеш да избереш която и да е от тези мерки – гордост на правителствата по света. Дори можеш да опиташ всички мерки заедно, твое право е и не очаквай аз да те разубеждавам. Но – винаги има и друг избор и други мерки, стига да има кой да ги чуе. Защото държавите могат силово да ни принудят да изпълняваме всякакви разпореждания с армия и полиция, но няма как да ни накарат да харесваме тези разпореждания. Както и тези, които ги налагат."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com