Прогноза за времето - 10 май (понеделник)

6104
Прогноза за времето - 10 май (понеделник)
Снимка: Pixabay.com

Сутринта отново ще е хладно с минимални температури между 3° и 8°. Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - умерен източен вятър и там температурите ще се задържат по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са между 20° и 25°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 12°-16°. Вълнението на морето ще е 2 бала, в крайните южни райони до 3 бала.

Седмична прогноза за времето за 10-16 май

Новата седмица започва с топло и слънчево време. В понеделник и вторник над цялата страна времето ще бъде ясно и слънчево. Максималните...

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, предимно северен вятър. Малко по-топло с максимална температура на 1200 метра – около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Във вторник ще остане слънчево. Сутрин, все още сравнително хладно, дневните температури ще продължат да се повишават. Вятърът ще е от източната четвърт; ще бъде слаб, през деня в Дунавската равнина и източните райони временно до умерен, а в нощните часове ще стихва. В сряда денят също ще започне със слънце, но по-късно след обяд и през нощта срещу четвъртък от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми; в западните райони са възможни локални интензивни явления и градушки. Вятърът от югоизток временно ще се усили, а в Дунавската равнина вечерта и през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде до умерен. В четвъртък въздушната маса ще остане неустойчива. Сутрин ще бъде предимно слънчево, около и след обяд на места в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Вятърът ще е югозападен, предимно слаб. Минималните температури ще се повишат, дневните ще останат без съществена промяна - до 23°-28°, по Черноморието по-ниски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com