Прогноза за времето - 15 март (сряда)

2997
Прогноза за времето - 15 март (сряда)
Снимка: Getty Images/Guliver

Сутринта над много райони ще бъде предимно слънчево, но през деня облачността ще се увеличи, максималните температури ще са между 9° и 14°. 

През нощта облачността над страната ще се разкъса, на места и намалее. Само на отделни места в Централна България, където облачността ще се задържи значителна, е възможно да превали слабо. Минимални температури между 0° и 5°, в София около 1°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Седмична прогноза за времето - от 13 до 19 февруари

Тези дни заради понижението на температурите – дъждът премина в сняг. През първата половина от новата седмица на места в страната...

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се зъдржи почти без промяна. Утре сутринта над много райони ще бъде предимно слънчево, но през деня облачността ще се увеличи и след обяд вече ще е значителна. На отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен, северозападен вятър. Максимални температури между 9° и 14°, в София около 9°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, а след обяд на места и ще превали слаб дъжд. Ще духа северозападен вятър, който през деня временно ще се усили, по северното крайбрежие до силен. Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще бъде слаб, по високите части умерен от север, но вечерта ще се ориентира от северозапад и слабо ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

И в четвъртък ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър, през по-голямата част от деня северозападен. През нощта срещу петък, с усилване на вятъра, от север ще проникне малко по-студен въздух. Ще има превалявания, главно в източната половина от страната и в планините. В петък в източната половина от страната ще преобладава облачно време, на места с превалявания; в западната ще е без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, до вечерта в западните райони и ще стихне. В събота вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е ясно, почти тихо и студено. През деня ще се появи вятър от юг-югозапад и ще започне затопляне. По-късно и облачността ще се увеличи, предимно висока и средна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com