Прогноза за времето - 16 март (четвъртък)

3853
Прогноза за времето - 16 март (четвъртък)
Снимка: Getty Images/Guliver

утреНа места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°. Максималните ще са от 11° до 16°, в Североизточна България с 2-3 градуса по-ниски.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се понижи. По Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от югозапад.

Седмична прогноза за времето - от 6 до 12 март

През новата седмица очакваме превалявания – в поведелник сутрин на отделни места в Западна България, а през деня в останалите рай...

Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 6°–7°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. В планините облачността ще е значителна с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

В петък в източната половина от страната ще преобладава облачно време, на места с превалявания; преди обяд ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и с него за кратко ще проникне по-студен въздух; през втората половина от деня вятърът чувствително ще отслабне. В Западна България ще е без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, до вечерта в югозападните райони и ще стихне. В събота вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е ясно, почти тихо и студено. През деня ще се появи югозападен вятър и ще започне затопляне. По-късно и облачността ще се увеличи, предимно висока и средна. Към вечерта и през нощта срещу неделя в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. На места ще превали дъжд. В неделя ще бъде ветровито, по-често предимно облачно, ще има и превалявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com