Прогноза за времето - 17 март (събота)

7464
Прогноза за времето - 17 март (събота)
Снимка: БГНЕС

През нощта облачността в повечето райони ще се разкъса, по-значителна ще се задържи в северозападните райони, където ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре южният вятър ще се усили.

Ще бъде поривист, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен. Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

Седмична прогноза за времето за 19-25 март

В понеделник ще продължи понижението на температурите, както и валежите, които все още ще са от дъжд. Максималните температури ще бъдат...

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през следващото денонощие, с приближаването на циклон, значително ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът от юг-югозапад постепенно ще се усилва и привечер на места вече ще е бурен. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, малко по-ниски в крайните северни райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е от 2 бала по южното крайбрежие, до 3-4 по северното.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали дъжд. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Времето през почивните дни

Времето в събота ще бъде лятно, а в неделя есенно. Предстоящите почивни дни ще бъдат доста разнообразни в температурно и валежно отноше...

През нощта срещу неделя и в неделя ще преобладава облачно време. От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия студен атмосферен фронт, временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще има гръмотевична дейност, възможни са и градушки. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в североизточните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг. В началото на следващата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър с променяща се посока. В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя; вятърът временно ще бъде предимно от изток. Привечер и през нощта срещу вторник от югозапад валежите отново ще се активизират. Във вторник на места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, докато в Южна валежите ще са от дъжд; там и температурите ще остават по-високи. Ще посрещнем астрономическата пролет, която настъпва във вторник в 18 ч и 15 мин, с по-ниски от обичайните за втората половина на март температури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com