Прогноза за времето - 2 декември (сряда)

11442
Прогноза за времето - 2 декември (сряда)
Снимка: iStock/Guliver

В повечето райони ще е тихо, в североизточните ще духа умерен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 7 градуса и минус 2 градуса, за София минус 11 градуса. През деня температурите ще бъдат от минус 1 – минус 2 градуса на места в северните райони, до 8-10 градуса в крайните югозападни райони. За София максималната температура ще бъде 0 градуса.

Днес над Южна България ще преобладава слънчево време, докато над Северна облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб сняг, а мъглите в равнинната част ще са трайни. В източните райони ще духа слаб северен, в Дунавската равнина - слаб източен вятър. Максималните температури ще са от минус 1-2° на места в северните до 8-10° в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година?

"Има голяма вероятност по коледните празници да превали сняг и да имаме една бяла Коледа. Температурите ще бъдат близки до обичайните....

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на отделни места в северните райони ще превали слаб сняг. Над южните райони ще има по-съществени разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максимални температури между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на високата облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

През следващите дни от юг-югозапад над страната ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават, отначало дневните. По-съществено ще е затоплянето в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е умерен. В петък и събота максималните там ще са до към 15°, а в западната и централната част на Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб, а облачността - значителна, ще остават близки до нулата. Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, но ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. На отделни места, главно в Югозападна България, ще превалява дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com