Прогноза за времето - 20 юли (петък)

7132
Прогноза за времето - 20 юли (петък)
Снимка: iStock/Guliver

Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи без съществена промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Днес ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността и отново, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевици – в Централна и Източна България, както и в планините на Западна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, в повечето места, между 26° и 31°, за София - около 26°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, през деня с временни увеличения на облачността и в следобедните часове на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Седмична прогноза за времето за 16-22 юли

В понеделник на цялата страна ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, а максималната между 2...

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, в следобедните часове - и над планините и планинските райони. Само на отделни места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми. Северозападният вятър временно ще отслабне. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 30° и 35°. В началото на следващата седмица отново ще се създадат условия за валежи и гръмотевици на много места в страната, временно интензивни. От север-северозапад ще започне да прониква сравнително по-хладен въздух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com