Прогноза за времето - 22 октомври (четвъртък)

7103
Прогноза за времето - 22 октомври (четвъртък)
Снимка: iStock/Guliver

Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в котловините и низините ще има мъгла, по-продължителна по поречието на Дунав. В повечето райони ще се задържи почти тихо. Минималните температури ще са между 2° и 7°, по-високи по Черноморието. Дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски ще се задържат в районите с по-трайна мъгла. Атмосферното налягане малко ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър, преди обяд от запад, около пладне ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха между 20° и 23°, температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 19-25 октомври

Новата седмица започва със слънчево време. В понеделник и вторник над цялата страна ще бъде предимно слънчево. Само в Южна България ще...

Над планините ще е слънчево с незначителна висока облачност. Ще духа слаб вятър предимно от запад, по най-високите части на Рила и Пирин - от изток. През деня ще е топло с максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В петък и събота в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще надхвърлят 20°, на места ще достигат 25°-26°. Съществено ще е повишението на температурите и в планините, ще бъдат по-високи от обичайните за втората половина от октомври. Сутрешна мъгла и инверсионна облачност ще има на места в равнинната част от страната, като покрай Дунав и в източните райони ще се задържат до около обяд. В събота от запад ще се появи разкъсана висока и средна облачност. В самия край на седмицата ще преобладава облачно време. След обяд в неделя, главно в западната половина от страната ще бъде с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до умерен, дневните температури ще се понижат. Сутрешните ще са сравнително високи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com