Прогноза за времето - 23 февруари (петък)

14380
Прогноза за времето - 23 февруари (петък)
Снимка: Pixabay.com

Разкъсвания на облачността днес ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10°-13°.

Това съобщи за Агенция „Фокус“ Анна Дякова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Времето до края на февруари

През следващите два дни в планините ще има много слънчеви часове и ще се затопли, докато в равнинната част от страната ще остава предим...

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 5°-7°. Температурата на морската вода е 6°-7°, вълнението на морето – около 3 бала.

В планините ще е предимно облачно. Главно в Стара планина ще превали слаб сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите в Югозападна България. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 2°.

В събота ще преобладава облачно време, в по-голямата част от страната без валежи. Вятърът ще бъде с източна компонента, предимно слаб. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 3° и 8°. Привечер от югозапад ще завали – по долината на Струма и на Места – дъжд, в планините и планинските райони – сняг. През нощта срещу неделя ще завали на повече места в страната – предимно сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – все още дъжд. В неделя през деня валежите ще се усилят; по-съществени като количество ще са на места в Западна България. С усилване на североизточния вятър ще нахлува студен въздух и до вечерта в повечето райони валежите ще са вече от сняг. В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и студено, валежите от сняг ще продължат. В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна покривка, по-съществена в Северозападна България. По високопланинските проходи и в североизточните райони ще има условия за виелици и навявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com