Прогноза за времето - 23 януари (събота)

10375
Прогноза за времето - 23 януари (събота)
Снимка: iStock/Guliver

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, по-високи в крайните югоизточни райони, а максималните – между 9° и 14°, в Източна България – до 16°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините облачността ще е значителна. Над масивите от Югозападна България ще вали дъжд, над 1300 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В неделя ще се задържи топло за втората половина от януари. Преди обяд на места в Източна България ще има слаби валежи от дъжд. От запад на изток облачността ще се разкъса и временно ще намалее, привечер отново ще се увеличи. Вятърът за кратко ще стане от запад-югозапад, впоследствие отново ще се ориентира от юг и ще се усили.

През нощта срещу понеделник валежи от дъжд ще има в Югозападна България, а в понеделник - на отделни места и в останалата част от страната. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижат. Във вторник от запад ще започнат валежи, които още преди обяд ще обхванат цялата страна. С продължаващото застудяване в повечето райони дъждът бързо ще премине в сняг, ще се образува и снежна покривка. Ще е ветровито, с умерен, временно силен северозападен вятър. В Югоизточна България и по Черноморието, където все още ще духа югозападен вятър и ще е сравнително топло, през по-голямата част от деня ще вали дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com