Прогноза за времето - 23 октомври (вторник)

4807
Прогноза за времето - 23 октомври (вторник)
Снимка: iStock/Guliver

В сутрешните часове облачността ще се разкъсва и намалява и следобед над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). По-значителна ще се задържи облачността над планините и югоизточните райони, но валежи са малко вероятни. Вечерта вятърът в Дунавската равнина ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните - между 15° и 20°. Амосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над крайните южни райони на Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Над останалата част облачността временно ще намалее и ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 17-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Седмична прогноза за времето за 22 - 28 октомври

Нова седмица ще започне с рязко застудяване и валежи от дъжд. Максималните температури в понеделник в Западна България ще паднат до под...

Над планините облачността ще е предимно значителна, но до вечерта временно ще се разкъса и намалее. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб, предимно източен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В средата на седмицата ще се усили северозападният вятър. С него по-късно през деня в сряда ще започне да нахлува студен въздух, който още през нощта срещу четвъртък ще обхване по-голямата част от страната. Облачността в сряда ще е променлива, по-често значителна, а в четвъртък – от запад намаляваща до слънчево време. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителни валежи не се очакват. Със застудяването в отделни райони на Предбалкана през нощта срещу четвъртък е възможно да прехвърчи сняг. Ветровито ще остане времето в четвъртък, когато минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 9° и 14°. В петък северозападният вятър ще отслабне, сутринта на места и ще стихне; минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в котловините на Западна България – 1-2 градуса под нулата. През деня с южен вятър ще започне бързо затопляне и максималните температури ще са между 17° и 22°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com