Прогноза за времето - 23 септември (четвъртък)

12547
Прогноза за времето - 23 септември (четвъртък)
Снимка: iStock/Guliver

През следващото денонощие ще има променлива облачност и до обяд на изолирани места, главно в планините и крайните югоизточни райони ще превали. След обяд над западните райони облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и над централните и източните части на страната ще се изясни. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Евгения Егова, дежурен синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще е ветровито, с предимно умерен северозападен вятър. Хладно, с преобладаващи минимални температури между 5° и 10°, максимални - между 16° и 21°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. До сутринта повишена вероятност за валежи има в крайните южни райони, през останалата част от деня ще е без валежи. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала. Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта срещу петък вятърът временно ще се смени със запад-югозападен и ще започне бързо затопляне. След временно изясняване, ще се появи висока облачност. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, но в отделни котловини в Югозападна България и подбалканските полета, защитени от вятъра, ще са и по-ниски и са възможни слаби слани. В петък ще има разкъсана висока облачност, ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 21° и 26°. През почивните дни вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още, в неделя максималните ще са между 24° и 29°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...