Прогноза за времето - 24 януари (неделя)

4544
Прогноза за времето - 24 януари (неделя)
Снимка: iStock/Guliver

Днес облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, но след обяд от югозапад отново ще се увеличи и ще завали. Ще духа до умерен, в Предбалкана и на север от планините временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Ще се задържи топло. Минималните температури ще са от 3° до 8°, максималните - между 10° и 15°. По-ниски ще останат на места в Северозападна България и там минималните ще са 0°-3°, а максималните ще достигнат до 5°-6°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на север от нос Калиакра и по-високо.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През нощта срещу понеделник южният вятър ще се усили, в Източна България и северно от планините ще е умерен до силен. В южните и западните райони ще превалява дъжд. В понеделник валежи ще има на отделни места и в останалата част от страната. Ще е все още сравнително топло, минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 9° и 14°. След обяд с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух, температурите бързо ще се понижават. Във вторник вятърът в цялата страна ще е от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен. Ще бъде предимно облачно. След временно спиране, валежите ще се активизират, с продължаващото застудяване дъждът навсякъде, с изключение на Черноморието и югоизточните райони ще премине в сняг. В сряда ще остане ветровито и предимно облачно. От запад на изток валежите постепенно ще спират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com