Прогноза за времето - 24 януари (неделя)

4537
Прогноза за времето - 24 януари (неделя)
Снимка: iStock/Guliver

Днес облачността временно ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, но след обяд от югозапад отново ще се увеличи и ще завали. Ще духа до умерен, в Предбалкана и на север от планините временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг. Ще се задържи топло. Минималните температури ще са от 3° до 8°, максималните - между 10° и 15°. По-ниски ще останат на места в Северозападна България и там минималните ще са 0°-3°, а максималните ще достигнат до 5°-6°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на север от нос Калиакра и по-високо.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През нощта срещу понеделник южният вятър ще се усили, в Източна България и северно от планините ще е умерен до силен. В южните и западните райони ще превалява дъжд. В понеделник валежи ще има на отделни места и в останалата част от страната. Ще е все още сравнително топло, минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 9° и 14°. След обяд с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух, температурите бързо ще се понижават. Във вторник вятърът в цялата страна ще е от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - силен. Ще бъде предимно облачно. След временно спиране, валежите ще се активизират, с продължаващото застудяване дъждът навсякъде, с изключение на Черноморието и югоизточните райони ще премине в сняг. В сряда ще остане ветровито и предимно облачно. От запад на изток валежите постепенно ще спират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com