Прогноза за времето - 24 март (събота)

9987
Прогноза за времето - 24 март (събота)
Снимка: Getty Images/Guliver

През изминалото денонощие времето се задържа предимно облачно и с валежи, основно от сняг. През деня в Югозападна България ще вали дъжд. Почти без валежи ще е в североизточните райони от страната. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за дежурният синоптик Мартин Славчев, цитиран от агенция "Фокус".

Ще духа умерен, в Източна България и в Дунавската равнина – до силен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните ще са в широки граници: от 1° - 3° в Северна България до 7° - 10° в югозападните райони. Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Прогноза за времето - 23 март (петък)

Метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява. През нощта снеговалежите се усилиха и снежната покривка се увеличи. С умерен и...

По Черноморието ще бъде предимно облачно и студено. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. На места по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Максималните температури ще са 3° - 5°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи, предимно от сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.

През нощта срещу неделя вятърът ще отслабне и до сутринта в много райони ще стихне. Сутрешните температури в по-голямата част от страната ще са отрицателни – между минус 6° и минус 1°. След временно разкъсване и намаление на облачността, през деня в неделя от юг тя отново ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. Привечер от юг-югозапад ще завали дъжд, в северозападните райони, където температурите ще останат по-ниски – сняг. Възможни са поледици, с по-голяма вероятност в Дунавската равнина. В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи, но в много райони, главно в Южна и Източна България ще превалява дъжд. Във вторник за кратко, с обръщане на вятъра от северозапад, температурите слабо ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com