Прогноза за времето - 24 октомври (четвъртък)

7482
Прогноза за времето - 24 октомври (четвъртък)
Снимка: iStock/Guliver

И през следващото денонощие промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще продължи да се определя от област на високо атмосферно налягане. През нощта, над по-голямата част от страната, беше ясно и тихо. В низините на Източна България и на места по поречието на р. Дунав се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Преобладаващите минимални температури между 4° и 9°, по Черноморието – между 12° и 15°.

Времето ще се задържи предимно слънчево и топло за сезона. До обяд ниската облачност в източните райони ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта там ще се подобри. Почти тихо време. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, малко по-ниски в източните райони. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд ще има ниска слоеста облачност, на места и мъгла. Около обяд облачността ще намалее, мъглите ще се вдигнат и видимостта ще се подобри. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Топло за сезона с максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица съществена промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони - и слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след полунощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

В петък и събота ще бъде почти тихо, а дневните температури ще са с градус-два по-ниски. В неделя в Дунавската равнина ще се появи слаб северозападен вятър и разкъсана висока облачност. Преобладаващите максимални температури отново ще са между 22° и 27°. Минималните най-често ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...