Прогноза за времето - 25 януари (понеделник)

4187
Прогноза за времето - 25 януари (понеделник)
Снимка: iStock/Guliver

В първия работен ден от последната седмица на януари южният вятър ще се усили и ще е умерен. Ще бъде облачно, в западните и планинските райони с валежи от дъжд. Преди обяд валежи от дъжд ще ще започнат в останалата част от страната, но след обяд ще спират - най-късно в източните райони. Облачността бързо, но само временно, ще намалее. Ще е все още сравнително топло. Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, максимални - между 8° и 13°.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СИЛЕН ВЯТЪР В ЦЯЛАТА СТРАНА

След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Атмосферното налягане е много по-ниско от средното за месеца. През нощта ще се понижи още, но през деня ще се повишава. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно облачно. След обяд ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е предимно силен от юг. След обяд за кратко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд. Над около 1 500 метра - от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат. Облачността бързо, но за кратко ще намалее. Преди обяд ще духа силен до бурен вятър с южна компонента, след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 3°, а на 2 000 метра - около -3°.

През нощта срещу вторник облачността отново бързо ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от сняг. За кратко вятърът в източната част от страната отново ще е от юг, умерен до силен и сутрешните температури ще са високи - до около 10°. В останалата част от страната вятърът ще се обръща от запад-северозапад, ще се усили и с него ще застудява. В северозападните райони са възможни поледици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com