Прогноза за времето - 26 май (събота)

11655
Прогноза за времето - 26 май (събота)
Снимка: Pixabay

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месец май. През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно, в сутрешните часове – слънчево време, но в отделни котловини ще е с намалена видимост.

През деня ще остане неустойчиво и още преди обяд над източните, а по-късно през деня и до полунощ и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, за София – около 24°.

Седмична прогноза за времето за 28 май - 3 юни

Началото на новата седмица ще зарадва със слънчево време. Над цялата страна ще има незначителна до променлива облачност. Минималните те...

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 23-26°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 3, южно от Бургас – до 4 бала.

Над планините в сутрешните часове ще е предимно слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места отново ще има краткотрайни, в отделни райони и временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

В неделя краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на места из цялата страна. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб, в Източна България до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и ще са предимно между 23° и 28°. През първите дни от следващата седмица намалява вероятността за превалявания. Ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в понеделник над Югозападна България, където ще превали и прегърми. Във вторник превалявания са възможни само на изолирани места. Температурите отново ще се повишат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...