Прогноза за времето - 28 ноември (събота)

5115
Прогноза за времето - 28 ноември (събота)
Снимка: pixabay.com

На места около Дунав и в котловините на Югозападна България отново ще има ниска облачност или ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Над останалите райони през деня ще е предимно слънчево, но още преди обяд от север-северозапад ще започне увеличение на високата облачност. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Следобед облачността ще започне да се увеличава и средната и до вечерта над много райони на страната ще е облачно, но валежи не се очакват. През деня в Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от западсеверозапад. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°. Атмосферното налягане още ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще започне увеличение на високата облачност, а до вечерта ще се увеличи и средната. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, по северното крайбрежие - 2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време, но още преди обяд север-северозапад ще започнe увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване повечето планински райони. Ще духа предимно умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В неделя ще бъде облачно. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще останат почти без промяна. На отделни места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд. През нощта срещу понеделник и в понеделник с усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, които в Северна България и високите полета с понижението на температурите ще преминават в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка. Във вторник ще се задържи предимно облачно, но почти без валежи. Вятърът ще отслабне и ще е с източна компонента. Сутринта ще е студено, минималните температури ще са между минус 5° и 0°, в североизточните райони до минус 7° - минус 8°, а максималните ще са между 1° и 6°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com