Прогноза за времето - 28 ноември (събота)

5105
Прогноза за времето - 28 ноември (събота)
Снимка: pixabay.com

На места около Дунав и в котловините на Югозападна България отново ще има ниска облачност или ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Над останалите райони през деня ще е предимно слънчево, но още преди обяд от север-северозапад ще започне увеличение на високата облачност. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Следобед облачността ще започне да се увеличава и средната и до вечерта над много райони на страната ще е облачно, но валежи не се очакват. През деня в Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от западсеверозапад. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°. Атмосферното налягане още ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще започне увеличение на високата облачност, а до вечерта ще се увеличи и средната. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, по северното крайбрежие - 2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време, но още преди обяд север-северозапад ще започнe увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване повечето планински райони. Ще духа предимно умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В неделя ще бъде облачно. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще останат почти без промяна. На отделни места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд. През нощта срещу понеделник и в понеделник с усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, които в Северна България и високите полета с понижението на температурите ще преминават в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка. Във вторник ще се задържи предимно облачно, но почти без валежи. Вятърът ще отслабне и ще е с източна компонента. Сутринта ще е студено, минималните температури ще са между минус 5° и 0°, в североизточните райони до минус 7° - минус 8°, а максималните ще са между 1° и 6°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com