Прогноза за времето - 28 юни (петък)

4814
Прогноза за времето - 28 юни (петък)
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд на много места ще превали краткотрайно. В планинските райони преваляванията ще са временно интензивни и на места ще са придружени с гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще е от запад-северозапад, а в източните райони ще е от североизток, до умерен. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури ще са от 27° - 28° в Източна България до 34° в югозападните райони.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Седмична прогноза за времето за 24-30 юни

В началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста, около и след обяд, и преди полун...

Сутринта в планините ще е слънчево, но още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. След обяд на много места ще има краткотрайни, временно итензивни валежи и ще прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 15°.

В събота вятърът ще се усили, особено в планините, ще бъде от север-северозапад. С него ще захладнее. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна преди обяд над източната половина от страната, а след обяд - над планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, с по-голяма вероятност в Централна България. В неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще се обърне отново от североизток. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността сутринта по Черноморието, без валежи. В планините, по откритите била и върхове, през почивните дни ще бъде много ветровито. В понеделник ще се установи слънчево време. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад. Ще се затопли и максималните температури ще са между 31° и 36°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com