Прогноза за времето - 29 януари (вторник)

842
Прогноза за времето - 29 януари (вторник)
Снимка: iStock/Guliver

Днес облачността ще е значителна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На много места валежът ще е от дъжд, над около 1000 метра ще вали сняг, по-съществени ще са валежите в Югозападна България. В Рило-Родопската област и на места в планинските райони на Западна България снежната покривка ще се увеличи още с около 10 см. В Източна България и на места на север от Стара планина ще духа умерен, временно до силен южен вятър и дневните температури там ще се повишат, ще остане почти без валежи.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в Югоизточна България до 5°-8°. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в Източна България – между 11° и 14°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. По Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа умерен, временно до силен южен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините облачността ще е значителна и в масивите от Западна и Централна България ще вали сняг, под 1000 метра - дъжд.

Седмична прогноза за времето за 28 януари-3 февруари

Първият ден от новата седмица ще започне без валежи. Над цялата страна ще бъде предимно облачно с максимални температури между 3 и 12&n...

В Рило-Родопската област валежите ще са значителни. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 1°. Динамично и сравнително топло за края на януари и началото на февруари ще се задържи времето и през следващите дни. В сряда отново ще има превалявания, предимно от дъжд, над 900 метра – от сняг, повече като количество в западните райони и Рило-Родопската област. В Източна България вятърът ще е от юг-югоизток, умерен и там дневните температури ще са високи: над 10°, на места до 14°; по ниски ще остават в Западна България – между 3° и 8°. През нощта срещу четвъртък облачността временно ще се разкъса, но в четвъртък-петък пак ще бъде значителна. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и с него през нощта срещу петък в страната ще проникне по-студен въздух. В четвъртък превалявания от дъжд ще има на повече места в Южна България, в планините там - от сняг, а в петък слаб дъжд ще превали главно в източната половина от страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com