Прогноза за времето – 29 ноември (неделя)

5095
Прогноза за времето – 29 ноември (неделя)
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно облачно. След обяд и вечерта на отделни места в южните и източните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб предимно север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°-13°. Атмосферното налягане ще бъде около средното за ноември. През деня ще се задържи почти без промяна. Това съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има по-късно вечерта по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 9° по северното крайбрежие до 13° по южното. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но през деня ще се усилва.

Над планините ще бъде предимно облачно, но ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, по най-високите части на Рила и Пирин умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 1°.

През нощта срещу понеделник валежи ще има на много места в страната. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух. В Северозападна България и високите полета дъждът бързо ще премине в сняг.

В понеделник валежите в по-голямата част от страната ще продължат; в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, в повечето райони тънка. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания. След обяд от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 0° и 5°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Сутринта ще е доста студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, а дневните ще са почти без промяна - в по-голямата част от страната около и над 0°.

В сряда вятърът ще отслабне, в някои райони и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още. Ще има разкъсана облачност, сутринта и до предимно слънчево, но през деня от запад ще започне увеличение на облачността, все още без валежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com