Прогноза за времето - 4 април (четвъртък)

10342
Прогноза за времето - 4 април (четвъртък)
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие над Западна България облачността ще е разкъсана, до ранния след обяд предимно значителна и на изолирани места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Следобед облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Над източната половина от страната през нощта ще е ясно, през деня - слънчево, с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но в сутрешните часове за кратко ще стихне. Минималните температури ще са от 0° до 5°, но условия за по-ниски температури ще има на места, главно в североизточните райони на страната и източната част на Горнотракийската низина. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°, по-ниски по Черноморието - 10°-12°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 10°-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 1-7 април

Първият ден от новата седмица ще ни зарадва с топло и слънчево време. Валежи не се очакват, а максималните температури ще са между 12 и...

Над планините в западната половина на страната облачността ще е предимно значителна и около обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра - сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Вятърът постепенно ще се ориентира от юг-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В петък ще бъде предимно слънчево, но от югозапад облачността ще започне да се увеличава, без валеж. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, дневните ще се повишават и максималните ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски ще остават по Черноморието.

През почивните дни вятърът ще остане от изток-югоизток, временно ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна. По-късно през деня в събота в югозападните райони, а в неделя на места в югозападната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, максималните между 18° и 23°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com