Прогноза за времето - 4 юли (събота)

6800
Прогноза за времето - 4 юли (събота)
Снимка: iStock/Guliver

Днес само на отделни места в планинските райони все още ще превалява. Над Източна България ще бъде предимно ясно. Това съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Преди обяд над източните райони ще има инверсионна облачност, която още преди обяд ще намалее и през деня ще е слънчево. Над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има вероятност за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната северозападен, а в източната - от север-североизток. Максималните температури ще са от 28° до 32° в западната част от страната и до 34°-36° на места в югоизточната. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието преди обяд ще има инверсионна облачност, която бързо ще намалее и около и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 24-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Юли - идеален за море, на планина - преди обяд

Температурите през следващите дни може да не са най-високите за юли като абсолютна стойност, но със сигурност ще стават за море. "Спо...

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над масивите от източната част от страната ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен в ниските части от североизток, по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.

В неделя над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Над източната част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са от 27°-28° в северозападните райони и високите полета в Западна България до 35°-36° на места в Източна България и южните райони. През първите дни от следващата седмица времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Главно над западните и планинските райони около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в понеделник в Северозападна България. Ще бъде и по-топло, във вторник максималните температури ще са между 32° и 37°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com