Прогноза за времето - 5 април (петък)

6428
Прогноза за времето - 5 април (петък)
Снимка: БГНЕС

През нощта беше предимно ясно. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони с до умерен югоизточен вятър. До сутринта там се образува ниска облачност, на места и видимостта временно се влоши. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. Днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен, предимно от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18° и 23°, чувствително по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На Черноморието ще бъде предимно слънчево, с повече ниска облачност в сутрешните и вечерните часове. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 1-7 април

Първият ден от новата седмица ще ни зарадва с топло и слънчево време. Валежи не се очакват, а максималните температури ще са между 12 и...

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване Рило-Родопския масив, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

През почивните дни вятърът ще остане от изток-югоизток, временно ще се усили, в нощните часове ще отслабва и стихва. Облачността ще бъде разкъсана, в събота от югозапад ще се увеличава и в неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно значителна. По-късно през деня в събота в югозападните райони, а в неделя на места в югозападната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, максималните - между 18° и 23°, по-ниски в събота по Черноморието.

В понеделник ще бъде предимно облачно и на много места ще има краткотрайни валежи, главно в Южна България, с гръмотевици. Повишава се вероятността за локални интензивни извалявания. Минималните температури ще се повишат, дневните слабо ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com