Прогноза за времето - 5 август (четвъртък)

9774
Прогноза за времето - 5 август (четвъртък)
Снимка: iStock

Днес ще е почти тихо и предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Това съобщи за Агенция "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа умерен, в Западна България, северно от планините, временно силен вятър от юг-югозапад. В Източна България вятърът ще е до умерен югоизточен. Дневните температури ще се повишат и ще е много горещо. Максималните температури ще са между 36° и 41°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Седмична прогноза за времето за 2-8 август

В понеделник над цялата страна ще бъде слънчево и горещо. Най-високи температури от 43 градуса се очакват в Хасково, Ямбол, Пазарджик и...

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 34°, на 2000 метра - около 25°.

В петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен и с него температурите ще се понижат с 4-5 градуса. Преди обяд над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевици и условия за градушки. През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. В събота все още ще е ветровито, по-значителна облачност ще има над източните райони и там на отделни места ще превали и прегърми. В неделя вятърът ще отслабне и температурите ще се повишат с градус-два.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com