Прогноза за времето - 8 март (понеделник)

11821
Прогноза за времето - 8 март (понеделник)
Снимка: iStock/Guliver

Минималните температури, в повечето места, ще бъдат между минус 5° и 0°, в София около минус 3°. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 10°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижи, и след обяд ще бъде близко до средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-11°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 8-14 март

В понеделник, 8 март, над цялата страна ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са между -6 и 0 градуса, а максималните м...

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

През следващите два дни ще прониква по-студен въздух. Още през нощта срещу вторник облачността ще се увеличи и ще преобладава облачно време, ще има и превалявания. Във вторник дъжд ще завали в западните райони, към вечерта ще преминава в сняг. През следващото денонощие ще вали и в останала част от страната, в Северна България, по високите полета на Западна, накрая и в западната част на Горнотракийската низина дъждът ще преминава в сняг. На места валежите ще са значителни. Вятърът ще бъде от източната четвърт, отначало ще е слаб, в сряда постепенно ще стане от изток-североизток и ще се усили до умерен, на места ще има условия за виелици и навявания. В четвъртък валежите ще спрат, по-късно през деня от запад и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2° и 7°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...