Прокуратурата откри множество строителни нарушения в летния сарай на Доган

5960
Прокуратурата откри множество строителни нарушения в летния сарай на Доган
Снимка: Да България

Плажна ивица без свободен достъп, изградено без разрешение яхтено пристанище и сгради без одобрени инвестиционни проекти и разрешения за строеж – всичко това е открила прокуратурата в парк „Росенец“ край Бургас при проверката си на т.нар „Летен сарай“, информира bTV.

Хотелският комплекс, обитаван от почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган, попадна в центъра на общественото внимание, след като опозиционни активисти опитаха да стигнат до недостъпния му плаж и се сблъскаха първо с охранители от НСО, а при следващия опит – с полиция и организирано пристигнали в района симпатизанти на ДПС.

С огромен транспарант питат преподавател в УАСГ: Кой построи сараите?

"Кой построи сараите?" Огромен транспарант с този надпис увисна от сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УА...

От днешното съобщение на прокуратурата става ясно, че в „Росенец“ е констатирано, че ивицата няма статут на морски плаж, достъпът е ограничен с метални платна, а имот държавна собственост е без съставен акт за такава.

В Регионалното министерство няма одобрен инвестиционен проект и издадено разрешение за строеж на пристана за яхти и лодки на „Летния сарай“. Пристанището не е и в регистрите на този тип съоръжения. Няма и удостоверение за експлоатационна годност.

В нотариалния акт пише, че пристрояването на пристанището е извършено през 80-те години, но проверката на място и кадастралните скици на имота показват, че това не е така. Заради данни за документно престъпление, материалите са изпратени на Върховната касационна прокуратура.

На самия нос „Чукалята“ е установено, че три масивни сгради (на 2 и 3 етажа), три бунгала и оранжерия са без одобрени инвестиционни проекти и издадени разрешения за строеж. По същия начин общината в Бургас не е разрешавала поставянето на преместваем обект, използван от охраната.

За всички нарушения е информиран строителният контрол, който трябва да предприеме съответни действия.

Борисов разчита на милостта на Сараите, смята Христо Иванов

Бойко Борисов в момента е човек, който се бори за политическото си оцеляване, разчитайки на милостта на Сараите, които държат главната ...

Още нарушения

По отношение на жилищна сграда в местността Буджака край Созопол е установено, че тя е изградена в нарушение на Подробния устройствен план, тъй като имотът е бил за вилно застрояване, като освен това самата структура на къщата (намираща се върху два отделни имота) се разминава с разпоредбите на действащия ПУП.

Не са налични и изискуемите протоколи за определяне на линия и ниво на намиращите се на мястото ограда и басейн, като последният не фигурира в издаденото удостоверение на главния архитект на община Созопол и не е въведен в експлоатация.

При проверка на строяща се сграда за курортно ползване в Обзор е станало ясно, че няма доказателство за законността на стоманобетоновите пилоти, които укрепват близкия скат, а проверката на място е установила, че част от пилотите са в несъответствие с одобрения проект. Не е изградена и заложената в заповед от 2005 г. нова улица. Има и други нарушения по линия на допустимата кота корниз и т.н.

Кметът на Несебър трябва да уведоми ВАП, ДНСК и РДНСК Бургас за започнатите административни производства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com