Прощаваме се с аплодисменти с певицата Ваня Костова

9707
Прощаваме се с аплодисменти с певицата Ваня Костова
Снимка: БГНЕС

Днес се прощаваме с певицата Ваня Костова, която почина на 6 май на 64-годишна възраст. Поклонението, събрало нейни колеги певци и стотици почитатели, беше в храма „Свети Седмочисленици“ в столицата.

„Отиде си един прекрасен човек, една прекрасна певица българска и на всички ни е мъчно, защото е много нелепо и неочаквано. Ваня беше страхотен професионалист, със страхотен глас, със страхотно усещане за музика. Съжалявам, че си отиде. Бог да я прости“, каза Стефан Димитров.

„Много голяма певица, страхотна майка, страхотен артист, страхотен глас, добър човек, мислещ умно. Да й е светъл пътят. Бог да е с нея“, бяха думите на Богдана Карадочева за Ваня Костова.

„Това, което се чуваше от нея беше извънземно, не беше нормално. Тя самата беше такъв човек, не беше за земята, това беше небесно същество. И много бързо, видяхме се много скоро и изведнъж я няма, това е много кофти“, сподели Славчо Пеев.

Сред хората, които бяха днес тук бе и президентът Петър Стоянов. „Това е беше един от най-различаващите се и най-красивите гласове на България. И всеотдайна майка и много верен приятел повече от 30 години, Ваня беше истински човек. Бог да я прости“, сподели той.

„Имали сме и хубави, и не толкова хубави моменти, но това е животът. Важното е, че в последните години бяхме изтрили всички недоразумения и се готвихме за нови неща, но както казват: Човек предполага, Господ разполага. Ние скърбим, но някак си не мога все още да го приема този факт“, не скри Милица от Тоника.

Бургас се прощава с Ваня Костова

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Баща ѝ е работил в мините край града, а майка ѝ е била шивачка. Ваня е третот...

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Завършва английската гимназия в Бургас, където родителите й се установяват в края на 60-те г. на XX век.

След като завършва Естрадния отдел в Музикалната академия в класа на Георги Кордов започва професионалната си дейност във вокална група "Тоника СВ" през 1980. През 1986 е била солистка на ансамбъл "Магистрали“, където работи и Стефан Диомов. В края на 80-те продължава кариерата си като солистка. В репертоара й са включени лирични песни, драматични балади, песни на народите и български народни песни. Сред популярните са "Рождество", "Звезда", Конче мое", "Вишна". През 90-те изнася десетки благотворителни концерти из цялата страна и преживява щастливи мигове с възродената "Фамилия Тоника". Нейната песен "Звезди в моята нощ" по стихове на Петя Дубарова получава І награда на "Бургас и морето" - 1998. Мечтата й е да издаде албум с песни по стихове на Петя Дубарова, които събира над 10 години. През 2001 отново се отделя от Тоника. Следват две самостоятелни турнета в Канада и САЩ, където изнася десетки концерти пред зажаднелите за красива българска музика родни емигранти. През 2004 печели първата награда на фестивала "Пирин фолк" в Банско в дует със сина си Боян, а през 2005 прави турне в Австралия и Нова Зеландия, където представи своите неповторими шлагери.

В нейна памет на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се пеят нейните песни.

Поклон пред паметта й!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com