Протестиращи край Стара Загора обвиниха полицаите в провокации

4622
Протестиращи край Стара Загора обвиниха полицаите в провокации
Снимка: БГНЕС

Протестиращите от "Стара Загора иска оставка", които организираха вчерашното протестно автошествие, разпространиха обръщение до медиите.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Връчиха сертификатите на млади академици в Стара Загора (СНИМКИ)

65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие в първата част на обучението в Академията за компютърни и при...

"Ние, група граждани, протестиращи срещу правителството от кабинета на Борисов - 3 и Главния прокурор на Републиката, се обръщаме към вас, медиите, с цел изясняване на фактите около блокадата на главния път между Хасково и Стара Загора. Вече близо 24 часа сме блокирани на пътя от полиция и жандармерия, които възпрепятстват свободното ни преминаване към АМ "Тракия".

Нашето желание е, в знак на протест, да преминем през пътния възел на магистралата. Това, обаче, се оказва невъзможно, тъй като голям състав на полиция и жандармерия са ни блокирали. Въпреки провокациите от страна на полицията, ние осъзнаваме своята отговорност, разговоряме с тях, с молба автомобили с деца, болни, възрастни хора и специализиран транспорт да бъдат пропускани, тъй като органите на реда блокират свободното им преминаване. Ние, обаче, няма да се откажем от целта си и молим компетентните органи да организират безопасното ни преминаване.

С уважение: протестиращите от: гр. Стара Загора, гр. Хасково, гр. Казанлък, гр. Сливен, гр. Нова Загора, гр. Ямбол и др."

Припомняме, че снощи блокадата, която имаше намерение да направи протестното автошествие на автомагистрала (АМ) "Тракия", беше предотвратена от старозагорската полиция. Униформените спряха протестиращите край Летище Стара Загора, което се намира между града и връзката с магистралата, като излязоха на пътното платно и образуваха плътна редица.

Ще блокират ли протестиращи магистрала "Тракия" край Стара Загора?

Протестиращите от Стара Загора, които искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, обсъждат активно в со...

Днес от Областната дирекция на полицията в Стара Загора категорично заявиха, че няма да допуснат протестиращите да блокират АМ "Тракия". Началникът на „Охранителна полиция" комисар Илиян Илиев съобщи, че тъй като магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен за онези, които искат да изразят недоволството си и уточни, че "относно протеста не сме ограничавали техните прави и свободи". По думите му във вчерашното шествие в града са взели участие 60-70 автомобила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com