Протестите: Ден 28 - Бурята отвя няколко палатки, но не и блокадите (ОБНОВЕНА)

6048
Протестите: Ден 28 - Бурята отвя няколко палатки, но не и блокадите (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

Бурята този следобед в София не отвя протеста, макар че събори няколко палатки на блокираните кръстовища. След 20:00 ч. в така наречения триъгълник на властта отново се събраха протестиращи на различни възрасти. Мнозина носят и символите на протеста - тикви и тухли.

Обстановката е спокойна. В района има полицейско присъствие. Движението по бул. "Дондуков" е свободно, но останалата част от кръстовището е блокирана.

Бурята в столицата в следобедните часове събори палатки на протестиращите в София. При палатковия лагер на Орлов мост към 19 ч. обстановката беше спокойна. Лагерът там също се възстановява. Хората заявиха, че ще останат да протестират, докато цялото правителство подаде оставка, предава БНР.

Цветеслава Гълъбова: Защо пускаме 12 000 на стадиона, но обявяваме протестите за опасни? (ВИДЕО)

Защо пускаме 12 000 на стадиона, но обявяваме протестите за опасни? Мерките на държавата в борбата с коронавируса са непропорционални. ...

„По този начин държава не се управлява. Държава се управлява със съгласието на народа. Няма как да стане. Народът е игнориран в този момент. Народът трябва да каже кой, как и защо и това става с избори“;

„Какво, значи дайте аз ще се махна, ама оставете ми ортаците да крадат, аз ще им диктувам отстрани, няма как да стане, г-н Борисов, довиждане“.

Пострада и част от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива" пред Софийския университет. Протестиращите там заявиха, че ще пренощуват в микробуса.

"Оставаме, докато не се случи това, за което сме тук, а именно оставка на Гешев, оставка на Борисов и промяна на изборните правила, за да може да са ясни", сподели протестиращ.

Призовават мотоклубовете се включват в протестите

Обръщение до всички мотоклубове в България призовава членовете им да се включат в протестите с искане за оставка на Бойко Борисов и Ива...

"Борисов е готов да си тръгне, но ние не се надяваме на чудеса. Ще го повярваме като се случи. За мен лично беше някаква много странна конференция. Дали им набиваше канчетата, дали им набиваше акъл на хората, но в крайна сметка, за мен лично, това изтичане на информация къде ще бъде срещата и кога и начинът, по който се проведе - с всичките тези техни частни охранители, които направиха ексцесиите с протестиращите - за мен това беше с цел да се опита да настрои общественото мнение срещу нас. Ние затова решихме да останем тук, на един от лагерите. Хората, които седят тука, не са ходили там да се разправят. Ние си имаме нашата цел, която е ясна. Ние имаме мирен протест и ще отстояваме нашите искания до край".

Към 18 дъждът над София спря, вятърът утихна, а блокадата на общо три кръстовища в центъра на столицата продължава. Пропускат се линейки.

Малко след 20 часа демонстрантите оставиха пред Министерския съвет черен кръст и ковчег с надпис ''Борисовата диктатура". "Трябва да погребем диктатурата. Време е да се простим с 11 години диктат на ГЕРБ", обявиха от "Отровното трио".

Протестиращите срещу правителството продължават да настояват мирно за оставката на кабинета и главния прокурор и заявиха, че не приемат варианта премиерът Бойко Борисов да се оттегли, а правителството и Народното събрание да продължат да работят. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com