Протестите: Ден 31 - Блокадите продължават с обещание от полицията да ги премахне

6276
Протестите: Ден 31 - Блокадите продължават с обещание от полицията да ги премахне
Снимка: БГНЕС

Недоволни граждани отново се събраха на протест в центъра на столицата, предаде БГНЕС.

За пореден ден те се събраха в Триъгълника на властта. Очаква се да се проведе традиционното шествие от Министерски съвет през Софийския университет до Орлов мост. Мощна буря удари някои квартали на София. В центъра все още валежите не са силни.

Германски медии: Борисов няма да си тръгне лесно

Бойко Борисов е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за несправедливост, за подкопаване на демокрацията, за ли...

От снощи на трите възлови кръстовища са издигнати палаткови лагери, а движението е блокирано от пейки, палети и контейнери за боклук. Протестиращите отново настояват за оставката на правителството и на главния прокурор. Малко преди 21:00 часа за пореден път протестиращи целиха с яйца сградата на Министерския съвет.

По-рано днес от СДВР заявиха, че блокадите отново ще бъдат премахнати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички. Това каза директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев. Той подчерта, че за униформените това не е война, както е за протестиращите и няма да позволят протестиращите да окървавят демонстрацията.

Протести има в Пловдив и Варна - пред общините на двата града. Във Варна протестът започна с блокада на кръстовището преди общината, след това премина по "Мария Луиза" и блокира кръстовището на катедралния храм във Врана. Шествието продължи по ул." Шипка", ул. "Съборна" и така около 5-6 варненски кръстовища и протестът завърши с призиви "Варна събуди се", "Оставка" и "Ще останем тук до край".

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати

СДВР установи груби хулигански и вандалски прояви вчера вечерта по време на протестите, чиято кулминация беше на "Орлов мост". Това обя...

Междувременно дясната ръка на Христо Иванов - Иво Мирчев, публикува в личния си профил във Facebook, че камерите на "Орлов мост" не работят. Според него, така се създават условия за провокации. А в стрийм излъчване на личния си профил във Facebook съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов показа как протестиращите пропуснаха линейка да мине през "Орлов мост" и направи препратка към думите на комисар Хаджиев по въпроса - как не се пропускало нищо. Адвокат Николай Хаджигенов пък обяви във видеото на "Отровното трио" по-горе, че е заснел 7 линейки тази сутрин, минаващи безпрепятствено през "Орлов мост" и покрай Ректората.

Същевременно гражданско движение "Боец" разпространи през Facebook инструкции за поведение при опит на полицията да вдигне блокадата на "Орлов мост". Основните призиви са няколко - да има достатъчно хора на "Орлов мост", за да се прави жива верига, да бъдат моментално извеждани провокатори, които биха дали повод на силите за сигурност да се намесят, да се снима и отразява постоянно случващото се през социалните мрежи. Председателят на "Боец" дори заговори в личния си профил във Facebook, че за премахване на блокадата на "Орлов мост" ще бъде използвано водно оръдие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com