Протестите: Ден 33 - Буквар за Борисов и пак "Оставка!"(СНИМКИ)

4348
Протестите: Ден 33 - Буквар за Борисов и пак "Оставка!"(СНИМКИ)
Снимка: Дея Йорданова

"Елате с книга, това ни разделя" гласи призивът на „Отровното трио" в 33-я ден на антиправителствен протест. Минути след 20.00 часа площадът в т.нар. триъгълник на властта отново е пълен с хора, предаде БГНЕС.

За да покажат разликата между протестиращите и управляващите, а именно в разума, в образованието и в интелигентността, хората донесоха книга.

"От нас го е страх, надявам се от книгите не го е страх", каза на звуковата уредба Арман Бабикян от триото.

Иван Игов: Постът на Борисов с внуците e наивен

Постът на Борисов с внуците му от неделния ден звучи наивно, а на нас в момента ни трябва истински лидер. Това каза психологът Иван Иго...

След като наредиха донесените книги на платформата, протестиращите ги взеха и отнесоха пред сградата на Министерски съвет, където ги подредиха начело с Буквара.

Силни викове „Оставка” огласят пространството. Свирки и вувузели допълнително озвучават пространството. Голям транспарант с надпис Съединението прави силата е окачен на фасадата на бившия партиен дом, бъдеща основна сграда за депутатите от новия пленарен сезон.

33 ден ние сме на площада не защото е лесно, а защото е трудно. Когато вървиш срещу течението, винаги е трудно, когато катериш върховете, винаги е трудно. Лесно е да седиш на дивана в хола. Крайно време беше ние, гражданите, да изберем трудния път и да кажем не на корупцията във властта, да кажем - оставка!

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио", който пръв днес в 33-я ден на антиправителствен протест се качи на трибуната да говори пред събралото се в т.нар. триъгълник на властта множество.

"Ивайло от Банкя, иди си с мир", "Не ти щем оставката… Уволняваме те! /внучетата/" – гласят два от многото плакати, издигнати от протестиращи днес.

Отново протест в "Росенец" под надслов ”Искаме Доган да уволни Борисов”

Отново се провежда протест пред летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Началният час на демонстрацията е 11, а от ст...

Преди множеството да се събере в триъгълника на властта, младежката организация на „Да, България” направи „масова оперативка за Гешев” пред сградата на Съдебната палата.

Там, чрез таблата, оцветени в цветовете на голяма верига магазини, с която често народното творчество свързва вицепремиера и военен министър Каракачанов, гражданите написаха скандалите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откакто е на поста си.

Протестиращите настояха главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта. „Иван Гешев се занимава с дребни теми, вместо с корупцията по високите етажи! Дошли сме на работното му място, за да му напомним с кои казуси трябва да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци", казаха от МлаДа България. "Изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ “Варна“, случващото се на плаж Росенец и случаят “Осемте джуджета”” – са само малка част от казусите, които присъстващите пред сградата на Съдебната палата настояват Иван Гешев да се занимае.

"Край на бандитизма в управлението" - настоя млад мъж, дошъл да изрази своя протест чрез надпис на жълто-червените табла пред сградата на съдебната власт.

Очаква се по-късно и традиционното протестно шествие към Орлов мост, където е разпънат палатков лагер-блокада от дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com