Протестите: Ден 33 - Буквар за Борисов и пак "Оставка!"(СНИМКИ)

4329
Протестите: Ден 33 - Буквар за Борисов и пак "Оставка!"(СНИМКИ)
Снимка: Дея Йорданова

"Елате с книга, това ни разделя" гласи призивът на „Отровното трио" в 33-я ден на антиправителствен протест. Минути след 20.00 часа площадът в т.нар. триъгълник на властта отново е пълен с хора, предаде БГНЕС.

За да покажат разликата между протестиращите и управляващите, а именно в разума, в образованието и в интелигентността, хората донесоха книга.

"От нас го е страх, надявам се от книгите не го е страх", каза на звуковата уредба Арман Бабикян от триото.

Иван Игов: Постът на Борисов с внуците e наивен

Постът на Борисов с внуците му от неделния ден звучи наивно, а на нас в момента ни трябва истински лидер. Това каза психологът Иван Иго...

След като наредиха донесените книги на платформата, протестиращите ги взеха и отнесоха пред сградата на Министерски съвет, където ги подредиха начело с Буквара.

Силни викове „Оставка” огласят пространството. Свирки и вувузели допълнително озвучават пространството. Голям транспарант с надпис Съединението прави силата е окачен на фасадата на бившия партиен дом, бъдеща основна сграда за депутатите от новия пленарен сезон.

33 ден ние сме на площада не защото е лесно, а защото е трудно. Когато вървиш срещу течението, винаги е трудно, когато катериш върховете, винаги е трудно. Лесно е да седиш на дивана в хола. Крайно време беше ние, гражданите, да изберем трудния път и да кажем не на корупцията във властта, да кажем - оставка!

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио", който пръв днес в 33-я ден на антиправителствен протест се качи на трибуната да говори пред събралото се в т.нар. триъгълник на властта множество.

"Ивайло от Банкя, иди си с мир", "Не ти щем оставката… Уволняваме те! /внучетата/" – гласят два от многото плакати, издигнати от протестиращи днес.

Отново протест в "Росенец" под надслов ”Искаме Доган да уволни Борисов”

Отново се провежда протест пред летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Началният час на демонстрацията е 11, а от ст...

Преди множеството да се събере в триъгълника на властта, младежката организация на „Да, България” направи „масова оперативка за Гешев” пред сградата на Съдебната палата.

Там, чрез таблата, оцветени в цветовете на голяма верига магазини, с която често народното творчество свързва вицепремиера и военен министър Каракачанов, гражданите написаха скандалите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откакто е на поста си.

Протестиращите настояха главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта. „Иван Гешев се занимава с дребни теми, вместо с корупцията по високите етажи! Дошли сме на работното му място, за да му напомним с кои казуси трябва да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци", казаха от МлаДа България. "Изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ “Варна“, случващото се на плаж Росенец и случаят “Осемте джуджета”” – са само малка част от казусите, които присъстващите пред сградата на Съдебната палата настояват Иван Гешев да се занимае.

"Край на бандитизма в управлението" - настоя млад мъж, дошъл да изрази своя протест чрез надпис на жълто-червените табла пред сградата на съдебната власт.

Очаква се по-късно и традиционното протестно шествие към Орлов мост, където е разпънат палатков лагер-блокада от дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com