Психолог: Разделението между доскорошни приятели, роднини дори, е много страшно

10515
Психолог: Разделението между доскорошни приятели, роднини дори, е много страшно
Снимка: Личен архив във Фейсбук

"В много трудни времена се озовахме. Може би от перспективата на нашите предци, които е трябвало да оцеляват във войни, ние сме като разглезени хлапета. Но истината е, че ние, както и предците ни, също сме във война. Само че вече не се води чрез очеизвадните средства от миналото. Средствата са други, извратено изфинени. Кукловодите - все същите от миналото, или поне техни преки родови и идеологически наследници.

Разделението между доскорошни приятели, близки, роднини дори, е много страшно. Интелигентният, разумен, осъзнат избор все повече се размива в страхове, предразсъдъци, заплахи. Всеки има своята пробойна - слабо място. И един или друг аспект от сегашните събития, намират тази пробойна, за да окажат въздействие върху иначе свободния ни избор", пише психологът Мартина Иванова във Фейсбук.

Професор Иво Христов: Ваксинацията трябва да бъде индивидуален избор на всеки човек

В началото на октомври проф. Иво Христов обяви, че предпочита да остане верен на себе си и няма да е кандидат-депутат. Сега той даде пр...

"Чета как някои от моите някогашни близки дружки и спътници в пътя на Духа, също са на различни позиции. Разбирам го. Все повече го разбирам - пробойните са на неочаквани места. За мен пътят на душата, в неомърсена и непрекъсната връзка с Твореца, е пътят свободен от тези нечисти експерименталки. Нямам никакво колебание по тази тема. Дали и как биха могли, онези, които все пак искат също да запазят душата си, и да продължават да имат тази фина връзка с Твореца, обаче са допуснали експерименталките в телата си.. не знам. Неведоми са пътищата и Божественият план, който е над всички тези нечисти игри. Може пък и да може? Ще разберем.

Едно обаче виждам ясно пред себе си. Деструктивно е човек да забива в крайността на "олеле, колко е страшно, какво ще става". И също толкова измамна е крайността "Аз ще се изолирам изцяло от това, което става на външен план, ще си медитирам, ще си мантрувам и утвърждавам положително, без да предприемам други действия". Трябва да сме абсолютно наясно какво се случва във външната реалност, какви сили и какви планове задвижват те. Да изразяваме активно позицията си по обществени теми, защото само с мантруване и възвишаване на личната ни енергия, не се променят изцяло обществени процеси.

И също така, да пазим центъра си, личната си енергия, спокойствието и мира в душите. Знам, че е трудно, защото.. пак ще се върна на това - всеки има поне едно лично слабо място, което може да бъде натиснато от някой аспект на случващото се. И все пак, дори във вихъра на страховете ни, на болките в слабостите ни, да търсим да се връщаме към вътрешния си мир. И в моменти в които и аз изпадам в "олеле... какво се случва и какво ни чака", се сещам за любимия ми Виктор Франкъл.

За неговия Свободен Избор - КАК да преминеш през всички житейски изпитания. И за неговото "олеле" - насред тогавашните конц.лагери насред тогавашната форма на издевателства. И отново, и пак, се връщам към неговата "рецепта" за оцеляване и преминаване през немислимото - СМИСЪЛЪТ. Висшият смисъл, визията за съществуването ти, за приноса, който имаш да дадеш на света.

Професор Чорбанов аргументира защо смята мерките за абсурдни и зеления сертификат за безполезен

"С развитието на световната пандемия и разпространението на коронавируса през последните 2 години станахме свидетели на множество както...

Визията и очакването на онова "утре", наситено със смисъл, заради който можеш и мобилизираш всички неподозирани ресурси в себе си, за да преминеш през долината на сенките, страха и болката. Това сега е временен етап. Нужно е да сме наясно с всичко в него и също така да пазим баланса на енергията си, вниманието си, емоциите си.

Когато преминаваме осъзнато през сегашната долина на сенките, и в същото това време сме устремени към онова светло УТРЕ, в което всички ние, с нашите различия, сме обединени в силата на човешкото, на творчеството, на добруването... то тогава ще имаме силите, куража, любовта и вярата. Ще се справим."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com