Радка Василева, Orange Fitness: Ако ДДС-то се върне на 20% това ще отдръпне хората от фитнес залите (ВИДЕО)

7317
Радка Василева, Orange Fitness: Ако ДДС-то се върне на 20% това ще отдръпне хората от фитнес залите (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Orange Fitness е премиум спортен клуб, който предлага висококачествени спортни услуги и оборудване. В клуба има над 20 види групови занимания, басейн и висококвалифицирани треньори.

Радка Василева, управител клуба, споделя пред Actualno.com, че все по-силно се усеща ефектът от ковид кризата и инфлацията във фитнес бранша. А с все по-скъпия ток и по-малкото посетители – възстановяването на бизнеса се забавя значително.

Според нея запазването на сегашното ниво на ДДС за бранша от 9% може да допринесе много за това хората да се завърнат окончателно във финес залите. Така и секторът ще се стабилизира след множеството кризи, причинени от затварянията.

От Actualno.com припомняме, че през тази година в България продължи да се прилага намалената ставка на данък добавена стойност от девет на сто за книги, ресторантьорски и кетъринг услуги, бебешки храни и пелени, туристически услуги, ползването на спортни съоръжения - фитнес зали и басейни, а от 1 януари 2023 г. е предвидено ДДС-то да бъде отново 20%.

"Ако отново наистина се случи това няма как и цената на услугата, която предлагаме, да не се повиши. Така и малкото клиенти, които отново са се върнали в залите, ще спрат да ходят на фитнес", посочва с притеснение Василева.

"За съжаление, в България фитнесът все още не е потребност от първа необходимост и не гледаме на него като позитивно действие, което има пряко влияние за по-доброто ни здраве. Фитнесът се възприема по-скоро като някаква луксозна, едва ли не стока, като нещо, което човек прави вече, когато е уредил всички други неща", споделя тя.

Във фитнеса, който ръководи Василева, работят около 50 души. В последните месеци обаче заплатата не е най-голямото перо от разходите на Оrange Fitness. Сметката за ток от последната една година се е увеличила около 4 пъти. Заедно с това и всички други консумативи като почистващи препарати и хигиенни материали.

"Покачаващата се инфлация прави така, че пазарът на труда също реагира и хората, които кандидатстват за работа, имат по-големи очаквания за дохода, който биха получавали. Вече наетите също разчитат на някаква компенсация на работната заплата.", заявява още управителят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com