Рашидов кани на водка за Лувъра, беснее за джамията

7722
Рашидов кани на водка за Лувъра, беснее за джамията
Министърът на културата Вежди Рашидов обеща да почерни с водка... при оглед на столичната джамия и културен паметник от ХVІ век Баня баши, предаде репортер на БГНЕС

Министър Вежди Рашидов за пореден път разгърна потенциала си и в рамките на няколко минутно изказване пред медиите обхвана няколко теми, обрисувани в типичния му хаплив и ироничен стил.

Недоволството на Рашидов дойде след запитване дали е правил инспекция и на други обекти освен джамията в София след серията от земетресения, разтърсили страната през последните две седмици.

"Обиколил съм всички национални паметници в страната от Боянската църква до Историческия музей. Този въпрос дали изобщо съм ходил другаде е малко гаден. За мен българските ценности са много важно нещо, а за вас интригата е важна. В момента има нещо много драматично, защото вие осем години не сте питали ДПС дали са дали един лев. Тук има опасност при още едно леко клатене да изложим хората в джамията на опасност", заяви разгневен министърът.

Той се оплака, че културата винаги е на последно място и похвала за построените театри и галерии няма.

"Те не се отразяват, защото се ядат мезета и луканки по това време", нахока още министърът. 

Снимаме кинематографични копродукции с Израел

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава на работно посещение в Израел. По време на визитата той ще се срещне със своя колега г-...

Докато се уточняват на каква стойност възлизат щетите и каква сума ще е необходима за реконструкцията на историческите паметници, министърът уточни, че работата по българския Лувър кипи с пълни сили.

"След един месец ще ви събера и ще ви черпя с водка, защото това беше моята мечта. Ще ви поканя, защото най-накрая и парите ги намерихме", зарече се Рашидов в джамията, обу се и се отправи за оглед към Руската църква.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com