Разказ за Ива Николова - от уважение през съчувствие до презрение

70477
Разказ за Ива Николова - от уважение през съчувствие до презрение
Снимка: Личен профил във фейсбук

"Запознах се с Ива Николова преди шест години, на едно тържество на "Галерия", която по онова време беше една от малкото опозиционни на ГЕРБ медии. Седях до нея и разговаряхме цяла вечер за политика, и няма да си кривя душата - изкарах си страшно забавно. Тя е интересен и увлекателен събеседник, и определено беше журналист с перо.

Вероятно заради тези първи лични впечатления, както и защото Ива Николова е блестящ преводач от руски език - “черешката” на преводаческото ѝ дело е поезията на Пушкин, никога не съм я съдила за последващите ѝ изяви в ПИК.

Знаков представител на ПИК е уцелен с домат, полицаите спират протестиращи пред входа на НС (ВИДЕО)

С жива верига полицаите спират протестиращите пред входа на парламента. Те искат да стъпят на тротоара пред Народното събрание, но бива...

Нещо повече, съчувствах ѝ, защото ясно си давах сметка, че ГЕРБ я унищожиха като журналист. Откакто Томислав Дончев спечели делото срещу нея за рекордните 40 000 лева (на никой друг журналист съдът в България не е присъждал такава рекордна сума), аз знаех, че Ива Николова е хваната в капана на този ужасяващ дълг", пише журналистката Юлия Ал-Хаким във Фейсбук.

"Очевидно е, че изборът ѝ да работи в ПИК и да прави всичко онова, което я превърна в обект на публично презрение в последните години, е продиктуван именно от безизходната ситуация, в която беше поставена от заместник-председателя на ГЕРБ. Живеем във времена, в които е достатъчно трудно да оцелееш като журналист и без на главата да ти виси такъв огромен дълг. В това отношение Ива Николова винаги е имала моето съчувствие.

Спрях да изпитвам съчувствие и разбиране към нея в момента, в който тя защити публикуването на порно снимките на приятелката на Борислав Игнатов. Тя оправда ПИК с довода, че правейки снимките публично достояние, те са освободили Борислав Игнатов от бъдещи шантажи. И имаше наглостта да цитира Библията - “истината ще ни направи свободни”.

Това беше моментът, в който от жертва, Ива Николова се превърна в насилник. Насилник на други жени. На жени, които с нищо не са заслужили подобно публично унижение. В журналистиката има граници, както и в политиката, които никога не се прекрачват. Да използваш подобни материали с цел да обезвредиш политически опонент, е недопустимо деяние. Да, снимките вече са били качени из разни сайтове, но никога нямаше да получат такава сила, ако не бяха качени в ПИК.

Недялко Недялков обяви протестиращите, хвърлящи яйца по Ива Николова, за терористи (ВИДЕО)

Ива Николова е заклещена от терористи пред НС, които я замерват с яйца. Полицията си трае, написа във своя фейсбук профил собственикът ...

От момента, в който Ива Николова защити публичния линч над младата жена, тя вече няма право да се нарича журналист. Бих добавила също, че като човек и като жена има да плаща голям грях, а как ще стане това, не е моя работа. Подозирам, че акцията с яйцата ще бъде най-малкият ѝ проблем", пише още Юлия Ал-Хаким.

Припомняме, че вчера Ива Николова беше уцелена с домат от протестиращи, които скандираха "мисирка" по неин адрес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com