Разследване на Валя Ахчиева и Биволъ: За тоновете боклук, символ на задкулисието и беззаконието в България

14554
Разследване на Валя Ахчиева и Биволъ: За тоновете боклук, символ на задкулисието и беззаконието в България
Снимка: Личен архив/Facebook

Всички разследват сагата с италианския боклук, стоварила в чертите на град Плевен една грамада от 9 000 тона смесени отпадъци, която стои вече там 2 години! И няма сила, която да я премахне!

Стои грамадата с боклука под открито небе, на площадката на фирмата „Феникс Плевен”, която всъщност е на територията на бившия завод „Мир”. Стои като символ на беззаконието в България и стопяването на надеждата у хората, че виновните за това безумство някога ще бъдат наказани. Защото по документи, тези 9000 тона отпадъци…ги няма! Рециклирани са! Но, тях ги има! И в момента. Това показва съвместно разследване на журналистката Валя Ахчиева и екипа на Биволъ.

Румен Радев поиска строг контрол и наказание за виновните за безконтролното горене на отпадъци

Относно енергетиката България е изправена пред огромен проблем, който изисква екстремно решение. Това каза президентът Румен Радев в от...

Ако не бяха италианските карабинери, които в края на 2019-та година, спряха край Милано вагони с незаконен боклук за България, кой знае, дали въобще ще се развие скандалът с отпадъците в България. Тогава научихме и за тази грамада в Плевен, припомня статията.

През площадката на „Феникс Плевен” са преминали всякакви експерти от МОСВ, полицаи, пожарникари, дори данъчни инспектори. Само че, никой от изброените компетентни и контролни лица не е поискал първичния документ, който да доказва, дали там, на площадката на бившия завод „Мир” в Плевен, има такъв обект в правния мир – „площадка за третиране на отпадъци”? Иначе казано – има ли там завод за боклук, според Закона за устройство на територията?

Няма проект за „площадка за третиране на отпадъци”. Няма ПУП. Няма разрешително за строеж. Нищо няма! Затова няма и договор с „ЧЕЗ” за доставка на електроенергия.

Каква площадка? Каква техника? Какво рециклиране на отпадъци от Италия? Какви изисквания за управление на отпадъците в един обект, какъвто обект, всъщност, няма! Истинска клоунада! Няма завод за боклук, а цялата държава разследва този завод, как изпълнява Закона за отпадъците! Един нелегален обект за третиране на отпадъци, се посочва в разследването.

Анна Заркова посочи какво наистина се случва, докато ни хвърлят прах в очите

"Какво реално се случва днес, докато разни говорещи глави ни заливат откъм медиите с думи за измислената връзка между нашите избори и ...

Заместник-кметът по строителство на Община Плевен – арх. Невяна Иванчева и Главният архитект – арх. Светослав Митев провериха всички документи от 2014-та година досега. И се оказа, че по документи, такъв обект няма, разкрива Ахчиева.

Пълният текст на разследването, разговорите на Ахчиева с отговорни лица от РИОСВ, МОСВ, министрите и действията на прокуратурата можете да прочетете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com