Решено: 15% по-високи заплати за служителите в МВР

4578
Решено: 15% по-високи заплати за служителите в МВР
Снимка: Румен Скрински/ Actualno.com

Депутатите одобриха повишаване на заплатите в системата на МВР с гласувания на второ четене текстове от държавния бюджет. Така от 1 януари 2021 г. трудовите възнаграждения на полицаи и пожарникари ще нараснат с 15%.

За да покрият разходите по увеличение на заплатите, по бюджета на МВР ще постъпят допълнително 77,5 млн. лева. От най-големия синдикат във вътрешното министерство до последно бяха недоволни от повишението и настояваха то да бъде с 30%, каквото се предвижда в някои звена на държавната администрация

БСП: Бюджетът за 2021 г. ще увреди трайно финансовата ни стабилност

Предлаганият бюджет ще увреди трайно финансовата стабилност на България. Това каза депутатът от БСП Димитър Данчев по време на бюджетна...

.Миналата седмица премиерът и финансовият министър обещаха, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от системата на МВР ще бъдат компенсирани допълнително. Как с колко и кога обаче не е ясно.

„Тези хора се грижат за вашия комфорт, увеличете заплатите им с 30%“, настоя депутатът от БСП Иван Иванов по време на дебатите, без искането му да срещне одобрение.

От допълнителните средства в МВР 47.6 млн. лв. ще са за противодействие престъпността и опазване обществения ред, други 10.9 млн. лв. за защита на границите, а допълнителни 13.2 млн. лв. се заделят за пожарна безопасност. За развитието на системата на вътрешното министерство сумата се увеличава с 5.6 млн. лв,

В частта за отбрана са осигурени средства за придобиването на многофункционален модулен патрулен кораб и бронирани бойни машини за сухопътните войски, както и средства за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет.

Пак без повече пари за отглеждане на малки деца, по 50 лв. отгоре за пенсионерите само до изборите

Добавка към всяка пенсия от 50 лв., но само до март, 2021 година, когато трябва да се проведат редовните парламентарни избори и 380 лв....

Предвидените разходи на Министерството на отбраната са в размер на 1 625 116 700 лв., от които 1 530 716 400 лв. за политика в областта на отбранителните способности, а 94 400 300 лв. са за политика в областта на съюзната и международната сигурност.

В бюджета на МВнР са предвидени 150 557 900 лв. разходи. От тях 128 447 700 лв. са за развитие на ефективна дипломатическа служба, 1 189 700 лв. са за публична дипломация, а за активна двустранна и многостранна дипломация са отделени 20 920 500 лв.

До този момент депутатите са одобрили финансовата рамка на бюджета, както и бюджетите на Народното събрание, Министерски съвет, Омбудсмана, Сметната палата, Администрацията на президента, Конституционния съд и други институции. Обсъждането и гласуването продължава.

Още: БСП: Бюджетът за 2021 г. ще увреди трайно финансовата ни стабилност

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com