Резултатът след ремонт за над 20 млн. лева - "Цариградско шосе" е осеяно с пукнатини

4830
Резултатът след ремонт за над 20 млн. лева - "Цариградско шосе" е осеяно с пукнатини
Снимка: БГНЕС

Състоянието на една от основните пътни артерии на София - булевард „Цариградско шосе” е аварийно. За осеяния с пукнатини скоростен булевард и изключително лошото качество на ремонта от преди една година, който струваше над 20 млн. лева и предизвика двугодишни сериозни затруднения за трафика, алармираха от неправителствената организация „Спаси София”. Екип на БГНЕС провери състоянието на пътя и потърси зам.-кмета по транспорта в Столична община Евгени Крусев за коментар.

Очевидно полагането на асфалта е некачествено щом вече стана традиционно да се появяват дълбоки пукнатини и дупки след студено и заснежено време, заявяват от НПО-то. Столичната община даде над 20 млн. лв., за ремонта в участъка между 4-ти и 7-ми километър, който вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти. Изпълнител на ремонта на проблемния участък е сдружение ДЗЗД Градска магистрала, съставено от Интегрирани пътни системи АД, Инфраструктурна компания АД, Калистратов Груп ООД и Рутекс ООД.

В Асеновградско изкърпват улици за 200 000 лева

С новата година стартира и изкърпване на улиците в община Асеновград. За целта градската управа ще отдели над 200 000 лева. Обявлението...

Не е ясна причината за напукванията по бул. „Цариградско шосе”, но то е факт и заради това от утре екипи на Агенция пътна инфраструктура ще търсят причината за напукванията, каза пред БГНЕС зам.-кмета по транспорта в Столична община Евгени Крусев. "Категорично фирмата ще понесе цялата отговорност, те ще извършат и всички ремонтни дейности за тяхна сметка. В момента тези пукнатини, които са установени, се запълват за тяхна сметка, за да не се стигне до там да навлезе вода, да замръзне и да се образуват дупки", добави той.

Когато се установи причината за това напукване, ще се вземат трайни мерки, за да се ликвидират и да не се позволи повторната поява на пукнатини, обеща още зам.-столичният кмет и добави: Към момента няма проблем за автомобилите, които се движат. Когато вземем решение как да се ремонтира трайно пътната настилка, тогава ще се направи и организация на движението, така че минимално да затрудним хората.

2002 са бежанците в лагера в Харманли, текат усилени ремонти след погрома

Почти три седмици след като мигрантите в центъра в Харманли се вдигнаха на бунт, мястото има нов директор, тече ремонт, а настанените б...

Относно надигането и разместването на емблематичните жълти павета в центъра на София, Крусев коментира, че то е станало заради недобрата основа, върху която са поставени паветата. Тези платна не са ремонтирани от десетилетия и понасят в момента много тежък трафик, обясни той. Освен това температурите тази зима са достигнали до минус 20 градуса, а химикалите, които почистващите фирми нахвърлят върху настилката са довели до разместването им. В момента аварийно се отстраняват тези надигания на паветата.

На пролет, когато и времето позволява, ще се извърши и по-качествен ремонт на тях и ще се направи по-качествена основа, върху която да се положат паветата, защото в момента тази основа е навлажнена. Въпреки смяната на основата, това не означава затваряне на булеварди, ще се прави частичен ремонт, увери Крусев. Той уточни, че паветата не се фугират със специална паста, а с пясък.

Цената, за която ще стане този ремонт ще се определи на базата на квадратурата на ремонтираната част.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com