Родители с жалба срещу насилие в гимназия във Варна (СНИМКИ, 18+)

25893
Родители с жалба срещу насилие в гимназия във Варна (СНИМКИ, 18+)
Снимка: Фейсбук групата "7-мо СУ "Найден Геров" Варна"

Родители на ученици от Варна подготвят жалба, заради случаи на насилие в гимназия. Става дума за 7-мо СУ "Найден Геров", предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна .

Фрапиращи снимки на дете със спукана глава и на друго с насинени очи разпространиха родители във Facebook групата "7-мо СУ"Найден Геров"- Варна". На тях се виждат децата им със следи от насилие по глававта и очите. Родителите на децата разпространиха фотосите, с апел към ръководството на гимназията, да се вземат мерки за прекратяване случаите на насилие между учениците.

Жертва на домашно насилие: От полицията реагират все едно им говориш небивалици

"Реагират така, все едно им говориш някакви небивалици. Агресията ескалираше, когато се опитваха да спра съпруга ми. Той също пускаше ж...

В пост на майката на едно от пострадалите деца, Надя Булатова, се казва: „На вниманието на ръководството на 7СУ Найден Геров!!!Това е от днес! 7 в клас!!! Поредния инцидент! До кога ще прикривате и защитавате насилниците? С вашето бездействие вие ставате съучастници. А това е към родителите!!!! Живеем в мирни времена ,а знаете ли как аз изпращам децата всеки ден? - С молитва!!! Моля се и днес да се върнат живи и здрави от училище. Да не им се случи нещо лошо! Защо ли? Защото вие скъпи родители сте забравили задълженията си!!! Ставайки родител, означава, че трябва да си дадеш сметка, че всеки ден носиш отговорност за това дете, какъв човек възпитаваш. Да разговаряш с него,да го учиш да е добър и отговорен.Да му казваш какво може и какво не, какво се изисква от него. Да мисли, ако направи "Еди какво си.. " - какви последици може да има. Въпросът не е да родиш, а да можеш след това добре да възпитаваш и то цял живот. Иначе вие просто се размножавате. Възпитанието и интелекта -това ни различава от животните. Ако не можете да сте отговорен родител / с цялата тежест и отговорност, която носи тази думичка /, то спрете да се размножавате!!! Тежки думи изричам, ЗНАМ! Но това са фактите. Каквото си постелете, това ще сърбате! Един ден вие родители ще страдате, не само децата ви! Това е вашето бъдеще.Опомнете се, замислете се!“.

В реакциите под поста става ясно, че в училището е имало проверка по случилото се и в доклад е посочено, че нараняванията са в следствие на игра в коридорите по време на междучасие. Става ясно, че се касае за агресивни деца в училището, които се бият и нараняват свои съученици.

Друг родител Васил Русев е публикувал публично снимка на дете във Facebook с насинено око. "Пострадалото дете е от класа на дъщеря ми", уточни за Actualno.com Русев. В поста си той е написал: "На вниманието на: Директорите на 7-СУ„Н.Геров” .До днес мислех,че изпращаме децата си на училище,но след множеството инциденти и поредните пострадали от днес,вече мисля да отнемам от времето на дъщеря ми за домашни,за да я обучавам на самозащита и да е подготвена за бойното поле,в което се е превърнал 7-в клас !!! Както вероятно добре знаете,от името на всички родители,беше подадена жалба до Регионалният инспекторат,но резултат нямаше !!! Ако не вземете срочни мерки,за отстраняването на добре познатите ви две деца,ще използваме съдействието на медиите за да покажем на всички вашата безотговорност и съзнателно съучастие в страданието на децата ни !!! Медицинските свидетелства станаха много !!!"

Акция срещу насилието ще се проведе във Варна

По повод Международния ден за борба с насилието над жени в морската столица се организира акция, която ще се състои на 26 ноември 2018 ...

Снимките му са препостнати с апел:„Агресия, институции, протекция.....и така до кога?“. Майката споделя, че от училището са й казали, че всичко е било на „шега“ и е нямало умисъл в действията на децата.

Под публикацията, която вече е споделена 100-на пъти възмутени родители в гимназията споделят, че агресията не е само в 7-ми клас, но има случаи и в 6-ти клас.

Друг потребител на групата Красимир Янакиев е постнал: "Позволявам си да пиша тук, тъй като разбрах, че има страх в някои от потърпевшите родители да дадат гласност. Качваме постове тук, а се страхуваме да говорим. Ръководствата на такива училища се опитват да пазят имиджа на поверените им училища. Не се страхувайте да говорите, когато представители на медиите контактуват с вас! Направете го за децата си, не ги учете от малки да прекланят глави ... защото сабя не ги сече. Говорете!!! ... преди да е станало късно и не можете да върнете времето назад!"

По думи на Венцислава Генова, директор на Регионалното управление на образованието във Варна, за инцидентът с детето със спуканата глава е подаден доклад от ръководството на 7-мо СУ „Найден Геров“, в който се твърди, че по време на игра между двама седмокласника, двамата са си сблъскали главите, в следствие на което едното дете е получило травма, която се изразява в пукната глава. От там допълниха, че нямат информация за други случаи и призоваха родителите на децата да подадат писмена жалба, за да могат специалистите на РУО – Варна да направят пълна проверка за тези случаи.

Все повече хора във Варненско търсят помощ при домашно насилие

Все повече хора във Варненско търсят помощ при домашно насилие. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Анна Николова...

От ръководството на гимназията все още не отговарят на посочените телефони за връзка на страницата на училището и не са коментирали случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com