Росенец: "плажуващи" и активисти на ДПС опасно близо

33711
Росенец: "плажуващи" и активисти на ДПС опасно близо
Снимка: YouTube

"Плажуващи" и привърженици на ДПС опасно близо на Росенец. Едните се събират на плажа, а другите в почивен комплекс в близост до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Масовото ходене на охраняем плаж все пак ще се състои в бургаския парк “Росенец“. Инициативата трупа поддръжници във Facebook групата "Масово ходене на охраняем плаж". Организаторите помагат с логистика и транспорт.

Борисов видя в лицето на президента организаторът на сценария "Росенец". Кой управлява държавата?

Премиерът Борисов с нови разкрития по казуса Росенец. Той показа писма с дата 9 юли 2020г. от НСО до военоморските сили, граничните вла...

Първите плажуващи вече пристигат в коли и автобуси. Има засилено полицейско пристътвие, но полиция не ги проверява "плажуващите". Не ги спира, няма напрежение, предава BTV.

Десетки са заявките за участие, каза Ивайло Мирчев от "Да, България" пред БНР, който е сред организаторите: "Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС."

Припомняме, че бившият правосъден министър, а сега съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов дебаркира с лодка на плаж „Росенец“ край лятната резиденция, свързвана с името на почетния председател на ДПС. Впоследствие Иванов и придружаващите го бяха изгонени от охранители на НСО, които захвърлиха на земята българското знаме.

Вчера и вицепремиера Красимир Каракачанов обяви, че няма законово положение, което да забрани проява. В същото време след оставката на директора на НСО ген. Красимир Станчев, заявката за охрана по вода и суша на имота е била оттеглена.

Малката брегова ивица се намира до имота, в който и в момента е Ахмед Доган. Вчера той дори разходи екип на BTV из него, без да се поява пред камера. Доган казал, че ще остане в лятната си резиденция и се надява да не се стигне до сблъсъци днес.

Чия страна зае правосъдният министър в случая "Росенец"?

Правосъдният министър Данаил Кирилов публикува подигравателен коментар в личния си профил във Facebook по повод опита на бившия правосъ...

Бариерата в началото на отсечката към имота е вчера беше вдигната, но реално достъп до него няма, охранител спира влизащите.

Стана ясно обаче, че и активисти на ДПС се събират в близост до морската резиденция на почетния председател на ДПС. Първата пристигнала група са млади момчета, организирани от кмета на Гърмен - Феим Иса. Те са отседнали в почивен комплекс в близост до имота на Доган. Според медията предстои

Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския браг от служители на НСО, които охраняват района.

По суша и по море ще се придвижват хората до засипания с чакъл плаж в парк "Росенец".

Симпатизанти на ДПС се събират в парк "Росенец"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com