Руснаци с българска кръв: Да обичате Путин не е русофилия, това е русофобия (ВИДЕО)

26458

Петър и Александър Таневи са руснаци. Петър и Александър са и българи - двамата са с двойно гражданство. Не подкрепят режима на Путин и са категорични, че обичта към Путин не е русофилия, а е русофобия. За тях, когато се подкрепя Путин, се подкрепят ниските заплати, малките пенсии и минатюрните стипендии на обикновените руснаци.

От началото на февруари 2020 година Петър е във България и след първото шествие против войната у нас всички са впечатлени от едно ново знаме, което развява редом до украинското синьо-жълто знаме. Бяло-синьо-белият флаг е знамето на руснаците, които са против войната в Украйна.

За Петър е било необходимо да се създаде някакъв символ, защото официалният им трикольор - бяло, синьо и червено е окървавено от тиранията на Путин. Той и брат му не претендират тяхното знаме да бъде бъдещото официално знаме в Русия, но се надяват, че по този начин няма да се отъждествяват с руснаците, които вярват на Путиновата пропаганда.

Александър Танев пристига преди дни в България. От началото на войната в Украйна е в Русия и споделя, че властите на Русия наричат тази война "специална операция". И всеки път една дума - "война", се коригира по различен начин като целта е да се заблудят обикновените хора.

За Петър тази война е най-позорна. Той е убеден - неговата държава нападна държава, където има и роднини, и приятели и познати. Споделя, че в Русия има много млади и необременени хора, които не подкрепят режима на Путин. Много от тях и сега излизат на протести, въпреки опасността да бъдат арестувани.

Протестиращият легнал с вързани ръце: Реших тялото ми да говори вместо мен (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com