Самолети и хеликоптери ще кръжат над София на 5 и 6 май

13830
Самолети и хеликоптери ще кръжат над София на 5 и 6 май
Снимка: Getty Images/Guliver

По повод Деня на храбростта и на Българската армия на 5 и 6 май вертолети и самолети от състава на ВВС ще изпълнят съвместни полети с прелитане на малка височина над площад "Св. Александър Невски" в София. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

На 5 май 2021 г. за участие в генералната репетиция вертолетите и самолетите ще прелетят от 09.55 ч. до 10.45 ч. (резервен времеви прозорец от 13.40 ч. до 14.30 ч. същия ден).

Бимбалов: Няма хеликоптер за спасяване на туристи, но има за возене на пиарки

Онзи ден планинските спасители направиха преход от 11 часа, за да помогнат на бедстващи туристи. Мъкнаха ги на ръка, километри наред, в...

В Деня на Храбростта и празник на Българската армия на 6 май 2021 г. вертолети и самолети на българските ВВС ще прелетят над площад "Св. Александър Невски" в София във времевия прозорец от 09.55 ч. до 10.45 ч

Генералната репетиция на представителните части на Българската армия, които ще участват във водосвета на бойните знамена и знамената-светини в празничния ден ще се проведе от 9.30 ч. на 5 май 2021 г. пред паметника на Незнайния воин в столицата. Репетицията ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Гражданите, които желаят да наблюдават мероприятието, ще имат достъп през контролно-пропускателни пунктове, организирани при ул. "Раковски" и ул. "Оборище", при ул. "Париж" и ул. "Шипка" и при южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски".

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Няма да бъдат допускани на събитията хора с обемист багаж.

Американски военни хеликоптери ще летят над България

Днес и в събота (24 и 25 юли) около 10 хеликоптера от състава на 101-ва бойна авиационна бригада на американската армия се очаква да из...

Денят на храбростта и празник на Българската армия през тази година ще бъде отбелязан с няколко прояви, съобразени с пртивоепидемичните мерки. Те включват водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин в София и демонстрации на способности от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции в различни гарнизони в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com