Сашо Дончев пита защо Цацаров се сети да прави газови проверки 6 години по-късно

2671
Сашо Дончев пита защо Цацаров се сети да прави газови проверки 6 години по-късно

Как така прокуратурата се сети сега т.е. 6 години по-късно да прави проверка по подадена през 2011 година жалба от "Овергаз" срещу господстващо положение на "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз". Този риторичен въпрос зададе собственикът на "Овергаз" Сашо Дончев. Според него е очевидна връзката между започналото разследване срещу членове на енергийния регулатор и скандала, свързан със срещата му и главния прокурор Сотир Цацаров.

Сашо Дончев счита, че е несериозно да се проверява КЕВР по повод жалба на "Овергаз" в Брюксел от 2011 г. заради злоупотреба с господстващо положение на държавните "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" 6 години по-късно - по инициатива на главния прокурор.

Панов: Каките спряха да си говорят, но батковците започнаха да се срещат

Каките спряха да си говорят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат. Това заяви председателят на Върховни...

"В цялата тази ситуация на показност може би е толкова смешно, глупаво и объркано формулирано - защото е правено едва ли не в условията на криза, на бързане", коментира пред в. "Капитал" Дончев действията на прокуратурата.

По думите му, ако прокуратурата си е била на място през всичките тези години, със сигурност е нямало да се налагат показни акции и демонстрация на активност. Според Дончев вече има и готова версия кой ще е виновен в крайна сметка за скандала - бившият председател на КЕВР Константин Шушулов, който почина. По негово време "Овергаз" подава жалба заради отказ от достъп до газоразпределителната мрежа на "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз".

Като пълна глупост определя Дончев обвинението по другото разследване, свързано с разрешението за сливане на отделните газоразпределителни дружества в "Овергаз Мрежи". Обвинението ще установява дали действията на КЕВР са довели до необосновано висока продажна цена на газа - защото "на хартия" са направени по-високи разходи за инвестиции, което е довело до по-висока цена на газа.

Междувременно президентът Румен Радев отказа да отговори на писмени въпроси на в. "Сега" относно скандала. Президентът потвърди, че е получил писмо от Дончев на 5 април, но запази мълчание по същество по казуса. Президентът смята, че не може да е арбитър на случващото се, особено при "противоречащи си факти". Според Радев в писмото няма казус, в президентството всеки ден се получавали такива писма, а графикът му е натоварен. Той обаче би разговарял с главния прокурор, ако му се отдаде възможност.

Симеонов: Разговорите на Цацаров не са предмет на бъдещото управление

Не са предмет на бъдещото управление разговорите на главния прокурор. Това заяви днес съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика