СДВР: Провокатори се опитват да контролират мирния протест

1845
СДВР: Провокатори се опитват да контролират мирния протест
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Малки групички от провокатори се опитват да контролират мирния протест на гражданите, обяви на брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

"Има данни за организираност. По моя опит - огромната маса излиза да протестира по свое собствено убеждение, но винаги се намира малцинство, което се опитва да провокира протеста. Ролята ни е да защитаваме правата на всички граждани, независими от тяхното мнение и политически пристрастия", настоя той.

Лица от протеста започват национална стачка

Борисов, Пеевски, Доган, Гешев, днес в 17:00  пак ще сме на площада, докато не си тръгнете!  Няма да ви търпим повече и няма ...

Златанов благодари на протестиращите от снощи, които се обръщали към органите на реда, за да търсят съдействието им, за да премахнат от редиците на протеста, именно провокаторите.

"Благодарим на всички граждани, излезли да протестират по свое собствено желание. Това са хора, които отвътре нещо им е казало да излязат да протестират. Посланието ни е да не се подават на онези групички, те са видни за самите протестиращи.

Снощи на няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които съзряха лица, създаващи напрежение. Благодарим на всички, които не се подават, протестират мирно и ги призоваваме да продължат така и в следващите дни. Отново първата редица на полицейски служители са със жилетки "Антиконфликт", допълни зам.-директорът на СДВР.

"Провокации и насилие от страна на униформени към протестиращи няма да има. Въпреки това публикуваните материали, които са вече достъпни за всички, потвърждават информацията на правоохранителните органи, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите. Ролята ни е да защитаваме правата на всички граждани, независимо от тяхното мнение и политически пристрастия", заключи Антон Златанов.

Кола на Нова телевизия остана без задно стъкло - най-вероятно заради протестите

Автомобил на Нова телевизия е бил нападнат по време на снощните протести. В него обаче изглежда не е имало хора по време на атаката. С...

От думите на Златанов стана ясно, че шествията в София нямат разрешение и не са съгласувани с общината, но полицията ги охранява, защото уважава правото на изразяване на гражданска позиция.

"Отново призовавам - всеки гражданин да се запознае изцяло и обективно с информацията от прокуратурата и да ни помогне да пазим обществения ред и демокрацията. Както снощи - имаше един единствен инцидент. Едно лице счупи стъклото на автомобил. задържахме извършителя и със съдействието на гражданите. Други инциденти нямаше", каза Златанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com